Soms krijgen we opdrachten waarbij het een feestje is om er bij te mogen zijn, zo was het ook vanmiddag bij het 15-jarig jubileum van Weekendtref. Weekendtref is een ontmoetingsplek voor (ex)cliënten van de GGZ voor in het weekend. Vanmiddag was er een feestelijke middag. Hans, Nicole, Peter, Ad en ik hadden het geluk daar bij te kunnen zijn.

Na een lekker gebakje en een kopje koffie begonnen de optredens in de gymzaal die voor deze gelegenheid was omgebouwd tot heus theater. Voor de pauze waren het de bezoekers van weekendtref die de optredens verzorgden. Heel bijzonder. Zo waren er verschillende mensen die een gedicht voor droegen, één zelfs onder begeleiding van een zeer grappige doventolk. Of de gedichten nu zelf geschreven waren of niet, het waren erg mooie teksten. Zo ging er ook een gedicht over hoe mooi het zou zijn als je een zonnestraal kon kopen, dan kon je vele mensen uit hun depressie helpen, ik vond dat zo mooi gevonden. Er waren ook twee vrouwen die elk een lied gezongen hebben, zo mooi. En er was een man die verkleed als celine dion een lied van haar playbackte, vol overgave en passie. Er werd ons een nieuw lied geleerd en er was een erg grappige en slimme taal quiz.  Ria werd in het zonnetje gezet omdat zij voor alle bezoekers kaarten maakt als ze jarig zijn, dit keer kreeg ze zelf een mooie kaart. Net voor de pauze kwamen er een aantal koks op om pauze hapjes uit te delen.

Na de pauze mochten wij de planken op. Het was erg leuk om te doen, we kozen er voor om de wat snellere games te spelen. Zo deden we de spacejump, drie verhalen op een bankje, marktplaats, het huwlijksaanzoek en nog veel meer. We hebben ook een scene met de bus gedaan voor Wim, omdat hij altijd erg leuke uitjes organiseert voor de bezoekers van Weekendtref. Peter en Nicole heeft de contact advertentie gedaan en daarbij bleek Nicole een nogal rare tik te hebben, ze schudde steeds door elkaar. Wij zelf, maar ook het publiek lag dubbel van het lachen. We hebben de middag afgesloten met een sprookje in één minuut. We kregen roodkapje en speelden het sprookje steeds sneller, uiteindelijk zelfs is 15 seconden.

Het was een erg leuke middag en ik had het ook niet willen missen.Wat ik ook erg mooi vond om te horen was een uitspraak van een dame die de hele middag in het publiek had gezeten en die ik veel had zien lachen. "Het was zo leuk vanmiddag, ik kan er weer een hele tijd tegen aan." Dat zegt voor mij genoeg, daar doen we het met zijn allen voor. Toen we naar huis gingen kregen we ook allemaal een doosje met plantjes mee voor in de tuin, erg leuk.

 

Hier nog een gedicht wat vanmiddag voor is gelezen. Het is geschreven door de stadsdichter van Amersfoort, Nynke Geertsma, ter gelegenheid van 15 jaar weekendtref.

 

Als je het treft

Geluk, het zit in kleine dingen,

Zo is ons ooit eens geleerd.

En bovendien wordt vaak beweerd

Dat je ’t geluk zelf af kunt dwingen.

 

Als je een schaal hebt geboetseerd,

Als je een schoen past zonder wringen,

Als je een merel plots hoort zingen,

Als je een vriend  met een bezoek vereert.

 

Als je boter op een broodje smeert,

Als je over slootjes heen kunt springen,

Als je in je eentje staat te swingen,

Als je naar het goede doel gireert,

 

Dan voel je ’t geluk in kleine dingen,

Die groter worden elke keer.

En als je het treft, komt ’t steeds weer

En hoef je ’t nooit meer at te dwingen.

 

 

Lieve Groetjes Annemiek