Afgelopen zomer hebben een aantal van onze spelers opgetreden bij Sofie op de Wallen. Dit is niet onopgemerkt gebeurd, want naar aanleiding van dit optreden kregen wij een uitnodiging om te komen spelen voor Weekendtref. Ze hadden een feest omdat hun coördinator twaalf en een half jaar in dienst is. Wij, blij met de uitnodiging, besloten dat Nicole, Ad, Folkert en ik (Annemiek) dit klusje mochten klaren. Na een paar avonden repeteren gingen we naar Weekendtref toe. We mochten daar veertig minuten spelen en dat was heerlijk om te doen. Het publiek reageerde leuk en ze riepen enthousiast suggesties waarmee we konden spelen. We begonnen met een emotionele roetsjbaan met als locatie Weekendtref, Daarna hadden we een BBQ waarbij we op en af mochten met een woord. Tijdens het bankje vertelden we een kort levensverhaal, mijn personage kreeg als suggestie paashaas-schaamhaar-verzamelaar. Ik heb het zo gedaan om er wel over te vertellen zonder te benoemen wat de verzameling precies was. `Ach je moet wat´.


Ook hebben we `pep tingeling´ gespeeld waarbij we op zoek gingen naar de juiste sollicitant voor Weekendtref. Kino (het feestvarken) hier ons daar goed bij. Daarna hebben we een familiebedrijf in kerstbomen gespeeld waarbij de topverkoper enkel de toppen van de kerstbomen verkocht. Het kwam er op neer dat het hoog tijd was om de oude directeur en zijn vrouw met pensioen te sturen. Bij vreemde bedgasten werden Marco Borsato en Willeke Albertie naast elkaar wakker, gelukkig werd er geraden om welke BN-ers het ging. Omdat Kino dol is op pop-up boekjes hebben we speciaal voor deze middag een nieuwe vorm geïntroduceerd, namelijk het pop-up boekje. We vertelden het verhaal van Roodkapje en sloegen steeds een bladzijde om, het leuke was dat de pop-ups ook echt konden bewegen. 
Vervolgens kregen we een warm applaus en veel positieve reacties. Het was een fijne middag waarbij we heerlijk gespeeld hebben.

 

Groetjes Annemiek