Folkert

Naam?

Folkert

Wanneer ben je begonnen bij Voorheen met Matthijs?

In juni 2014

Welke rol speel je graag?

Het lulletje rozewater gaat me altijd goed af, maar ik beleef zelf het meeste plezier aan de wat donkerder personages, de types waar een steekje los zit.

Wat vind je leuk aan Voorheen met Matthijs?

Liesbeth

 - Hier volgt tekst van Liesbeth - 

Hans

Hey hallo, ik ben Hans en ik speel een aantal  jaar bij VMM. Het is heerlijk om te doen.

In deze fijne open en gezellige groep ben ik goed en spontaan ontvangen wat ik heel gaaf vind. Je mag lekker jezelf zijn en niets is verplicht en alles mag, dat is op mijn lijf geschreven.

Dag daar,

En ik ben Gerard.

Vanaf halverwege 2018 speel ik bij Voorheen Met Matthijs.

Na jaren gespeeld te hebben met de zekerheid van vaste teksten in toneelstukken en musicals merkte ik dat het tijd werd voor een sprong dieper.

Een sprong waarvan het iedere les en voorstelling bijvoorbaat niet helemaal duidelijk is hoe diep gesprongen en waar precies geland gaat worden. Da’s best spannend!

Ik heb gemerkt dat het geimproviseerd spelen veel vrijheid geeft. In deze vorm is het mogelijk te zeggen en te doen wat je wil! Hoe lekker is dàt?! 

Het is voor het spel en je medespelers natuurlijk wel zo interessant dit zo waarachtig mogelijk te doen en ook in te spelen op het aanbod dat je van je medespelers krijgt. Als dit dan allemaal lukt verlaten we die diepte ook weer om vervolgens heerlijk ‘na te zweven’ met het hoofd in de wolken! En dàt is lekker!

Dit alles te mogen delen met een fijne groep als Voorheen Met Matthijs is natuurlijk TOP!

Peter

Ha Ik ben Peter,

 

Ik speel al weer zo'n vier jaar bij Voorheen met Matthijs. Het leuke van deze groep is dat we allemaal heel verschillend zijn maar toch een hechte groep groep vormen. We inspireren elkaar met ons spel en dagen elkaar uit steeds weer nieuwe rollen en vormen van theater te proberen. En ondertussen hebben we ook nog heel veel lol.

 

Helahola

Ik ben Simon en ben in de zomer van 2016 in het warme bad van Voorheen met Matthijs gestapt. De afgelopen 15 jaar heb ik, met hier en daar een pauze, eerst kindertheater en later theatersport gedaan. 

 

Welke rol speel je graag?

Ik speel graag rollen waarin ik mn mond kan houden. 

...

Joy

Wat vind je leuk aan Voorheen met Matthijs?

VMM is voor mij een warm bad. Ik kijk altijd erg uit naar onze trainingsavond. We zijn allemaal heel verschillend en delen lief en leed met elkaar. We gunnen elkaar veel en hebben als grote gezamenlijke passie: spelen. Vorig jaar had ik een improvisatiedip en speelde ik een paar maanden niet zo lekker. Ik ben gestopt bij VMM. Dat heeft precies een week geduurd. 

Wat vind je leuk aan improviseren?

Annemiek

Naam?

Annemiek

Wanneer ben je begonnen bij Voorheen met Matthijs?

Ik ben al vanaf het ontstaan van de groep bij Voorheen met Matthijs. Ik mocht zelf meestemmen toen we de naam gingen bedenken, iets wat een hele klus was. Ik geloof dat we bijna vijf jaar bestaan… dus ja… ik speel al bijna vijf jaar bij Voorheen met Matthijs. En ik ben van plan om nog jaren te blijven.

Wat was je favoriete optreden tot nu toe en waarom?

Ad is een improvisatie  speler van het eerste uur. Hij heeft jaren ervaring met het spelen van impro en dat kan je merken.

Hij is scherp in zijn spel, spitsvondig en hij weet spanning in een scène  te brengen. Ik (Annemiek ) ben echt fan van hem en speel ook graag met hem samen.  Ad kan een scène alle kanten opsturen. Hij kan mensen raken en zijn humor is fantastisch. Het heerlijke is dat je weet dat een scène met Ad er in altijd bijzonder is. Zoals Ad is er maar één,  wat een geluk dat hij bij Voorheen  met  Matthijs speelt! 

Ewout

- Hier volgt tekst van Ewout-

 

-hier volgt een tekst van Maaike -

 

Hallo, Ik ben Olga!

Ik speel nu zo'n drie jaar bij voorheen met matthijs.  Het spelen bij voorheen met matthijs is voor mij echt een uitlaatklep. Ik speel graag dramatische rollen waar veel verschillende heftige emoties bij komen kijken. Het lekkerste daaraan vind ik dat je dan helemaal los kan.. Ik vind de wereld nog al vol met 'redelijke' mensen, dus dan is het echt heerlijk om super onredelijk te zijn in mijn spel en dat iedereen dat stiekem ergens wel herkent en geniet om daar naar te kijken. Een rol die ik nog wel eens zou willen spelen is een beetje een duistere rol. Iemand die eigenlijk niet gelijk zijn gezicht laat zien maar waarvan je voelt dat er vanalles creepy onderhuids aanwezig is. Dat lijkt me nog heel leuk om te doen.