Joy

Wat vind je leuk aan Voorheen met Matthijs?

VMM is voor mij een warm bad. Ik kijk altijd erg uit naar onze trainingsavond. We zijn allemaal heel verschillend en delen lief en leed met elkaar. We gunnen elkaar veel en hebben als grote gezamenlijke passie: spelen. Vorig jaar had ik een improvisatiedip en speelde ik een paar maanden niet zo lekker. Ik ben gestopt bij VMM. Dat heeft precies een week geduurd. 

Wat vind je leuk aan improviseren?

Improvisatie heeft zoveel facetten in zich die ik leuk vind. Voor mij betekent improviseren bovenal in het hier en nu zijn. Reageren op de ander en op wat er is. Ik houd van realistisch en waarachtig spel. En van het spanningsveld waarop improvisatie zich begeeft. Ik moet durven loslaten maar ook een stap vooruit kunnen denken. Ik kan mijn creativiteit (en gekkigheid) inzetten maar het moet wel logisch blijven zonder dat het alle kanten op gaat.  Met onze huidige trainer, Bartelijn, werken we veel met en op muziek. Dat past erg goed bij me.

Wat was je favoriete optreden tot nu toe en waarom?

Ik geniet van (bijna) elk optreden, ook op de woensdagavond. De scenes die we onlangs gespeeld hebben tijdens ons weekend weg (zie blog) staan heel hoog op mijn lijstje. Het optreden in het Kapelletje Armen de Poth vond ik prachtig. Ik heb ook erg genoten van ons optreden in het Koetshuis.