04-11-2016 Amersfoort

Lieve Boer en Boerin uit Baexem,

 

Graag wil ik u bedanken voor dat wat u mogelijk heeft gemaakt. Zelf speel ik al het grootste deel van mijn leven amateur theater en ik heb op een landbouwschool gezeten, maar op het idee om een theaterboerderij te beginnen kwam ik niet. U kwam wel op dit idee en de uitvoering hiervan is briljant.

Vrijdagavond 28 november reed ik samen met Ad en Peter Baexem in, de omgeving konden we niet zien in het donker maar hoe langer we de onbekende wegen volgden, hoe dichter we bij uw boerderij aankwamen. Op die onvergetelijke avond zag ik hoe mooi de boerderij van binnen is. Iets wat denk ik vroeger een koeienstal is geweest, omgetoverd in een heuse herberg vol creativiteit.  Ik zag kunst aan de muur, sfeervol ingerichte hoekjes en slaapkamertjes, een keuken met uitzicht op grote zalen vol geweven stoelen en als klap op de vuurpijl een vleugel. Kortom, één ding wist ik zeker “hier gaan we veel beleven!”

 Boer en Boerin sorry dat Hans ook mee was en dat hij de hele nacht door ging met het maken van muziek. Het was niet onze opzet uw nachtrust te verstoren. De muziek vroeg om meer… we waren gewoon niet te stoppen.

 Zaterdagochtend kwamen er nog wat auto’s uw oprit op, Voorheen met Matthijs verzamelde zich om theater te gaan maken.  Nu pas zag ik in wat voor een prachtomgeving de boerderij stond en wat heeft u een ruimte!

Onder leiding van Eva Luining gingen we locatie theater maken en uw boerderij bleek een speelparadijs te zijn. Ik heb erg mooie scènes gezien en ik hoop ook echt dat u niet geschrokken bent. In ons spel is uw boerderij aangevallen door de Russen, we hebben alles uit de kast getrokken om bunkers te bouwen. Simon heeft gewapend met een houten geweer uw weiland door geslopen en uw omgeving onveilig gemaakt, niet voor niets dat Olga hem doodschoot. Peter is in de stal vermoord met een riek. U moet weten dat de buren kunnen denken dat er op uw zolder sprake was van overspel. De auto die over uw erf scheurde was van Berend-Jan, hij probeerde uw leven te redden tijdens een kernongeval. Mireille heeft de motorclub bij u in huis gebracht om sinterklaas te vieren en in de nacht heeft Joy iedereen verslonden verkleed als weerwolf. Nicole was aan het daten met mijn man en vraag het maar aan Annemarie, zij heeft als buurvrouw alles gezien. Lieve Boer en Boerin er is zoveel gebeurt die bewuste zaterdag dat ik u niet alles durf te vertellen.

 Ik heb gelachen en gehuild en het hield niet op. Zondag kwam Annet de Boer ons trainen in story telling. De meest mooie en ontroerende levensverhalen zijn uitgespeelt. Nicole heeft ons verteld over een kleine jongen die te vondeling is gelegd, misschien heeft u hem horen huilen. U had een snoep fabriek in uw tuin waar Folkert de leiding over had en Ad heeft een boot bij u in de zaal gedoopt, we hebben in een reuzenrad gezeten en zaten vast in de lift. Olga ontpopte zich als non en Annemarie heeft als dierenarts een kalfje ter wereld gebracht. Uw keuken is optimaal gebruikt door  Hans en Mireille, vond u de soep ook zo lekker?

 Tot slot wil ik mijn excuses aan u aanbieden Boer en Boerin, voor het overhoop halen van uw boerderij. Simon had uw kaars niet hoeven pakken, maar wat konden we anders gebruiken als kanon. Ook had Joy uw servies niet kapot willen laten vallen, maar hoe had u gereageerd als al uw koeien dood waren. En mocht u toch nog klachten krijgen van de buren, misschien kunt u zeggen “het was maar spel”.

 Lieve Boer en Boerin, ik vond dit het leukste weekend van het jaar. Ik ben geroerd geraakt door het warme nest dat Voorheen met Matthijs voor mij is en die eer is aan de spelers, maar door u prachtige initiatief konden wij schitteren in wat wij het liefste doen. Bedankt voor het spelen!

 

Groetjes Annemiek

P.s. Mag ik volgend jaar nog eens bij u logeren?