Leusden, 8 september 2018

 

 

In opdracht van Theater de Tuin te Leusden mochten wij mee helpen om het nieuwe theaterseizoen te openen.
En dat was een groot succes, voor het eerst straattheater maken, dat was voor ons allemaal nog wel erg spannend, want hoe maak je leuk straattheater? Vooral omdat we de laatste jaren eigenlijk alleen maar bezig zijn geweest met klein, serieus en lange vormen spelen.
Met maar twee lessen voorbereiding (het was immers vlak na de vakantie) kunnen we gelukkig alleen maar terugkijken op een groot succes. 
We hebben met zijn allen genoten van het buiten spelen, het was echt fantastisch! en ook onze opdrachtgever Theater de Tuin, in samenwerking met winkelcentrum de Hamershof, waren zeer tevreden. De voorstelling binnen trok ook veel publiek aan, hieronder een mail zoals ontvangen van Theater de Tuin....

 

 

Beste allemaal,

Even een kort verslagje van de ‘grand opening’ van het nieuwe theaterseizoen. We kunnen terugkijken op een heel geslaagde dag. Gelukkig werkten de weergoden mee en bleef het droog. Vanaf 09.00 tot 17.30 uur zijn we de hele dag heel druk in touw geweest. Ongelooflijk veel dank aan de vrijwilligers zich na onze oproep hadden aangemeld en uitgebreid hebben meegeholpen deze dag tot een succes te maken, evenals uiteraard de barmedewerkers, technici en loketbemanning. Op de dag van de opening zijn meteen maar liefst 70 kaarten verkocht aan de kassa!! We hebben er een prachtige dag van kunnen maken. 

De acteurs en actrices van de improvisatie theatergroep ‘Voorheen met Matthijs’ hebben zich fantastisch laten zien in het winkelcentrum. Ze verrasten, of liever gezegd overvielen het argeloze winkelende publiek met de meest onverwachte en hilarische acts. Chapeau!! Alle flyerende collega’s en de bemanning van de partytent die we in het midden van het winkelcentrum hadden opgebouwd als ‘TuinCentrum’ hebben uitstekende zaken gedaan. Heel veel flyers uitgedeeld, gesprekjes gevoerd en veel mensen naar De Tuin gestuurd. Om 15.45 heeft wethouder Erik van Beurden de officiële opening verricht, door 20 compleet verlepte plantjes langs onze rode loper met een grote groene gieter te bewateren, waarna op magische wijze prachtig bloeiende plantjes tevoorschijn kwamen! De Tuin bloeide letterlijk open. Veel mensen kwamen op de opening af, met als gevolg dat bij de hilarische voorstelling van ‘Voorheen met Matthijs’ direct na de opening de zaal vrijwel gevuld was. Een half uurtje heerlijk lachen! Er waren toch zeker een stuk of 70, 80 mensen op af gekomen. Kortom, het was een groot succes en Leusden is er op nadrukkelijke wijze van doordrongen dat De Tuin weer in business is.

Nogmaals, heel veel dank aan alle vrijwilligers die meegedaan hebben en ook aan de cast van ‘Voorheen met Matthijs’, die een prachtig aandeel in het succes hebben gehad. Bijgaand een kleine impressie van de dag.

Met hartelijke groet,

 

Yteke Köllner-Weerstra

PR & Communicatie

Theater De Tuin